Periode 2021

Terug naar menu voorjaar 2021

rudy

Verslagen gedurende mei 2021(v2021-03)

   


2021periode voorjaar-02 2021periode voorjaar-04 2021periode voorjaar-02

Zaterdag, 1 mei 2021. Een nieuwe maand en nieuwe kansen. Ik hoop dat het wat warmer gaat worden en we de koude periode achter ons kunnen laten. De zon schijnt wel regelmatig, maar het is nog steeds kouder dan normaal. We snakken naar wat warmer weer. Door de versoepelingen van de Corona maatregelen is het druk op straat in onze binnenstad. De terrassen zijn vol en de mensen genieten van hun herwonnen vrijheid. Er staan soms lang rijen om op de tarrasen te zitten. Men schijnt te vergeten dat de ziekenhuizen  nog vol liggen met Corona patiënten.en de IC’s puilen uit hun voegen terwijl de verzorgers kunnen het bijna niet meer aan. De rest van de maatregelen zouden 11 mei versoepeld worden, maar dat gaat daardoor niet door. Bovendien is de bekende wekelijkse informering door onze minister-president volgende week uitgesteld. Dit betekent dat het nog steeds niet goed gaat in ziekenhuizen en IC’s. Door al die grote illegale bijeenkomsten in het Vondelpark, Maliveld en andere grote steden duurt het steeds langer voordat we naar “Normaal” terug kunnen. Ik snap niet dat deze mensen dat niet begrijpen of willen begrijpen.  

Wij krijgen op 22 mei onze 2e vaccinatie met misschien het door Europa goedgekeurde vaccinatiepaspoort. Wie weet kunnen we dan weer op vakantie buiten Nederland. Wij zijn er dan klaar voor.


Zondag, 2 mei 2021. Vandaag een rustige dag gehad. We zijn kort bij Frans en Mary op bezoek geweest in Oosterhout. Het was prachtig weer maar erg fris. Buiten zitten in de zon was dan ook niet aan de orde. Veel te fris!

Frans had een TV-schotel en een paal om de schotel aan te bevestigen nog in zijn schuur liggen. Naar verwachting is de bijbehorende ontvanger van een te oud type. Maar we zullen zien of de monteur daar nog wat mee kan. Bovendien moeten we nog een dubbele kop voor de schotel hebben. Van de week neem ik contact op met de schotel monteur in Gouda. Dan kunnen we dit hoofdstuk ook gaan afsluiten. Zo komen we stap voor stap verder.


Vanavond hebben we een Chinese maaltijd gehaald en hebben we heerlijk gegeten.  De maaltijd was weer van hoge kwaliteit!

De komende week wordt het weer slechter en wordt het kouder, natter met veel wind. Met andere woorden, geen temperatuur die bij “voorjaar” hoort.

Nog even geduldig wachten tot het beter wordt. Het is niet anders.


Woensdag, 5 mei 2021. Vandaag is het in Nederland Bevrijdingsdag. Het zal een ingetogen dag worden. Daar het weer erg slecht is, met veel regenbuien en het fris is en door de nog steeds voortdurende Corona maatregelen. De besmettingscijfers zijn nog steeds slecht en de IC-bezetting blijft nog steeds erg hoog. Maar ondanks alle vaccinatie problemen gaat het vaccineren gelukkig gestaag door. Er zijn nu al ruim 5 miljoen mensen gevaccineerd. Wij zijn op 22 mei aan de beurt voor de 2e prik. Een paar weken later zijn we daardoor tot 95% beschermd tegen Corona en kunnen we ook zelf geen virussen meer verspreiden. Ik hoop dat we dan snel een Corona-paspoort kunnen krijgen waardoor we dit jaar weer wat vrijheden terug krijgen. Maar, het blijft toch oppassen zolang het virus rond waart. Tenslotte zijn er op aarde al een groot aantal mutaties actief, die nog erg gevaarlijk kunnen worden. We zijn pas veilig als de meerderheid van de wereldbevolking is gevaccineerd. Maar daar dit nog wel enige tijd zou kunnen duren raken we voorlopig dat virus niet meer kwijt. De kans is groot dat we ons elk jaar opnieuw moeten laten vaccineren.

Gisteren was er de jaarlijkse Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam, waar André van Duin een indrukwekkende voordracht gaf. Ik vond het erg goed!! Vandaag was het de Duitse Kanselier Andrea Merkel, die via een video verbinding aan ons Nederlanders ook een indrukwekkende voordracht gaf over vrijheid en de Duitse bezeting 1940 - 1945. Ze was erg open en ze beantwoorde vragen van een Nederlands panel erg eerlijk.

Gisteren kwam mijn zoon Marc met zijn kinderen op bezoek en dat was erg fijn ze na een lange tijd van video-bellen weer in levende lijven te kunnen zien.


Zaterdag, 8 mei 2021. Vandaag zou een natte dag worden volgens de voorspellingen, maar dat viel erg mee. Het is weliswaar zwaar bewolkt, maar nog weinig regen.  Morgen wordt het een warme dag (24 graden).

Vandaag was het ook de eerste keer dat ik om 09.30 uur ging fietsen. De afgelopen keren ben ik niet mee gegaan. Het was prachtig fietsweer. De bestemming werd Schoonhoven, via Haastrecht en Vlist. Het was erg rustig onderweg, met relatief weinig autoverkeer. In Schoonhoven was de “Koffie To Go” helaas dicht en moesten we het met onze eigen limonade doen. De vorige keren waren we daar op dinsdag en dan is die zaak misschien wel steeds open. We hebben nog wel even lekker in de zon kunnen zitten. Na totaal 35 km waren we weer thuis. Toen we op de laatste rotonde voor Gouda de weg overstaken kwam een debiel met hoge snelheid de bocht om zeilen en moest voor ons remmen terwijl wij de weg aan het oversteken waren. De  man reageerde erg onvriendelijk. Het lijkt wel of mensen steeds minder van elkaar kunnen hebben en zich steeds minder aan de regels willen houden.


Maar morgen is het moederdag, dus moeten we wel thuis blijven. Trudy’s kinderen en kleinkinderen komen dan op de koffie/limonade met gebak. Afgelopen vrijdag zijn we bij Allard de verjaardag wezen vieren van kleindochter Sara met een BBQ. Het was erg gezellig en de BBQ was weer goed georganiseerd door Allard. We hebben lekker gegeten en buiten kunnen zitten. Maar ik vond het toch erg fris, vooral toen de zon telkens achter de wolken verdween. Daarna zijn we binnen gaan zitten, daar was temperatuur beter. Sjaak was er ook bij en die heeft zich goed vermaakt met zijn nieuwe bal. Sara had een fiets gekregen zonder zijwielen. Maar ik kreeg de indruk dat ze meer blij was met  de andere cadeau’s dan met de fiets. Wij hebben de fiets alleen nog via de smartphone gezien. Na de koffie zIjn we weer huiswaarts gereden.


Zondag, 9 mei 2021. Vandaag was het dan moederdag. Trudy  stond vandaag in het middelpunt. Het was erg gezellig toen de kinderen en kleinkinderen van Trudy er waren. Trudy kreeg mooie bloemstukken.

Nadat de bezoekers weer naar huis waren vertrokken zijn wij naar de caravan gegaan. We hadden stoelen mee genomen en konden nu ons terras voor het eerst gebruiken. Het was warm!! We hebben heerlijk in de zon gezeten, doch we kregen nog wel een korte maar hevige stortbui met onweer over ons heen. Maar wij konden de caravan in en zaten droog. Na enige tijd was het weer over en konen we weer terug naar ons terras. De eigenaar van de camping had enige tijd geleden de plek geëgaliseerd en gras ingezaaid. Je kon nu al de eerste sprietjes gras zien. Dat betekent wel dat we moeten denken aan een grasmaaier. Met de streamer zal het niet gaan. De plek is daar voor te groot. Ik heb inmiddels op mijn smartphone al wat zitten zoeken. Tegen de avond gingen we terug naar huis voor het avondeten.

Dat was het wel weer voor vandaag


Donderdag, 13 mei 2021. Het is hemelvaartsdag vandaag. De warmte van de vorige week is weer voorbij. Afgelopen dinsdag  hebben we een leuke rit gefietst via Bodegraven, waar we bij  Mc Donalds “Koffie To Go” hebben gedronken. Dat betekent, buiten staande je koffie op drinken. Ja dat moest nog even. Ze houden zich strikt aan de regels, al konden ze buiten wel een paar stoelen en tafels neer zetten. Immers, de terrassen mochten toch open? Maar goed, we hadden koffie. Na een tijdje was ht gebeurt vanmiddag en dan zijn we veilig gecaccineerd.et weer tijd om terug te gaan en ditmaal door de polder, via Drie Bruggen. We hebben bij terugkomst nu toch bijna 35 km afgelegd. Niet slecht dus! Dinsdagavond was het dan weer tijd voor de minister-president Rutte om zijn toespraak te houden over de status van Corona. Eindelijk zet de daling van het aantal Corona opnamen's van de ziekenhuizen echt door. Ook op de IC’s loopt het aantal patiënten terug. Het lijkt er nu toch op dat we de piek van de derde golf achter de rug hebben. Maar ik wil eerst zien dat het 100% zeker is dat we de piek voorbij zijn. Bovendien, voor de eigen rust komt dat moment pas als wij ook de tweede prik hebben gehad. En dat is pas op de 22e Mei.

Vandaag ben ik naar de caravan gefietst in Stolwijk. Ik had de DVD-speler van de camper mee genomen en daar aangesloten. Alles werkte zoals bedoeld. Ik ben wel erg blij met dat grotere TV-scherm. Ik heb inmiddels contact gehad met mijn schotelmonteur en volgende week woensdag hoop ik meer te weten wanneer de schotel wordt gemonteerd zodat we daar TV hebben. Het was overigens mooi fietsweer. Ik heb daar ook even kennis genaakt met onze buren. Verder weinig gebeurd hier.

 2021periode voorjaar-04 2021periode voorjaar01

De (her) inrichting van onze plek op

Recreatiepark De Kooi in Stolwijk en

het mooie resultaat achteraf.

Ons foto-model Merel

Centrum Schoonhoven mei 2021 onze rustplek voor de koffie. Maar de koffietent was vandaag helaas gesloten.….

Onze duivenkinderen op de geuzenstraat

Dinsdag, 18 mei 2021. Vandaag moet ik bloed laten prikken voor controle. Dat moet gebeuren in nasleep van mijn ziekenhuis periode in 2017.  Komende zaterdag krijgen we de 2e vaccinatie. Dat geeft dan weer wat meer vrijheid. Dan kunnen we weer aan vakantie gaan denken. Vandaag ga ik dan ook niet fietsen. Die afspraak met de Boedafname in het GHZ ging moeizaam. Daar mag je nog steeds alleen heen als je een afspraak hebt.

Gelukkig is het GHZ (Groene Hart Ziekenhuis) dichtbij, feitelijk op loopafstand, maar ik ga altijd op de fiets naar het GHZ en combineer dit vaak met andere boodschappen. Het weer is nu wat wisselvallig. Gisteren heeft het flink geplenst. Niet leuk allemaal. Nee, het is voor mijn gevoel nog geen voorjaar. Maar dat zal nog wel komen als het weer wat stabieler wordt. We zijn nu zaken aan het verzamelen voor de caravan. De camper krijgt op 1 juni een onderhoudsbeurt Nu, dat was het voor even. Tot de volgende keer.


Zaterdag, 22 mei 2021. Vandaag is het onze 2e prikdag.  Dat gaat vanmiddag gebeuren. Dan zijn we voorlopig veilig gevaccineerd. Maar het blijft oppassen daar het vaccin niet helemaal voor 100% veiligheid kan bieden. Bovendien zweven er nog een aantal mutaties rond in de wereld, zoals die van India-versie die nu al in Engeland aangetoond is. We weten nog niet of onze bescherming dan ook weer tegen deze variant werkt.  Het is afwachten dus. Ik verbaas me nog steeds dat er groepen zijn die tegen beter weten in allerlei onzinnige verhalen rond strooien over het vaccineren en daardoor veel mensen onzeker maken. In België loopt nog steeds een idioot rond, zwaar bewapend, die virologen wil doden. Deze heeft zich nu daar ergens verstopt in bossen en heel België is naar hem op zoek.

Ik vind, dat mensen rechten hebben in onze wereld zoals vrije meningsuiting, maar ook plichten. Een van die plichten om zich fatsoenlijk te gedragen en niet anderen moeten bedreigen of benadelen. Het is een vreemde wereld aan het worden.


Zondag, 23 mei 2021. Gisteren zijn wij gevaccineerd voor de 2e prik. Het was erg druk bij de ingang van het vaccinatie punt. Er stond een lange rij buiten te wachten. We hadden deze keer onze auto op het parkeerterrein Groenhoven geparkeerd. Voor het lange wachten kregen we voor Trudy een rolstoel aangeboden. Dat hielp Trudy in ieder geval de rij te kunnen volgen tijdens het wachten.


(Zie verdervolgende pagina).