Periode 2021

Terug naar menu voorjaar 2021

rudy

Verslagen gedurende eind mei/juni 2021(v2021-04)

   


2021periode voorjaar-03 2021periode voorjaar01 2021periode voorjaar-03

Vervolg zondag 23 mei 2021.


De registratie van de vaccinatie door de GGD ging gelukkig vlot en toen dat eenmaal achter de rug was, kwamen wij voor de 2e prik snel aan de beurt. Na vaccinatie moesten we nog 15 minuten wachten voor de veiligheid en kregen we koffie aangeboden..  Daarna weer naar huis. Over 2 weken zijn we voor 95% beschermd tegen het Corona virus. We hebben gelukkig weinig of geen last gehad van de prik. Nu weer positief vooruit kijken.


Woensdag, 26 mei 2021. Het weer blijft maar wisselvallig en fris. Ik heb nog steeds een trui aan en ik gebruik mijn winterjas nog vaak. Het voelt nog beslist niet als voorjaar en dat terwijl in de volgende maand (juni) officieel de zomer begint. Dan verwacht je toch wat anders dan dit prutweer. We zijn nog steeds niet naar de stacaravan geweest. We hebben tot nu toe nog alleen er spullen naar toe gebracht. Jammer, maar het is niet anders.

Trudy is vandaag met haar vriendin Carla naar Wadinxveen. Ze willen daar shoppen bij de Xenos . We zullen het zien.

De BAM is vorige week begonnen met werkzaamheden aan ons gasnet in onze straat.  Dat betekend veel graafwerk en ongemak voor de omwonenden. De straat is nu afgesloten en we mogen voorlopig in de straat niet parkeren. We kunnen daarom uitwijken naar de grote parkeerplaats Klein Amerika. Die ligt van hier op loopafstand. Ik las in de Goudse Post, een weekkrant van Gouda, dat de hele verkeerssituatie van onze binnenstad op de schop gaat en men de binnenstad wil gaan vergroenen.  Hier en daar is men al bezig het aantal parkeerplaatsen te verminderen en het parkeren in de binnenstad te ontmoedigen is voor mensen van buiten. De bedoeling is blijkbaar dat straks alleen stadsgenoten en laden en lossen straks nog naar binnen mogen. Ook dit zullen we zien. In wekelijkheid wijzigen de plannen hier in Gouda nog erg veel voordat men aan de uitvoering begint.

Verder geen nieuws te melden.


Vrijdag, 28 mei 2021. Woensdagmiddag ben ik nog even spullen wezen wegbrengen naar de caravan van Trudy. We hebben nu allebei  een sleutel van de caravan, doch Trudy heeft aan haar sleutelbos alleen het “piefje” hangen om de slagboom te kunnen openen en die was ik vergeten. Oeps…. Ik moest toen de auto bij het parkeerterrein bij de slagboom parkeren. Dat betekende dat ik een aantal malen een eind moest lopen met zware tassen naar en van de caravan om alles over te kunnen brengen. Toen ik voor de laatste keer met een paar tassen op het pad liep stopte een van de andere caravanbewoners met zijn auto en mocht ik even mee rijden. Dat scheelde weer een stuk l;open. De mensen zijn daar, voorzover wij hebben gemerkt, heel behulpzaam en sociaal. De zon scheen en het was heerlijk warm in de caravan. Het ingezaaide gras en de stukken “oud gras” zijn intussen flink aan het groeien en er moet nu snel een grasmaaier komen anders wordt het te hoog en gaat het meer moeite kosten. Ik heb al op Internet gezocht en het wordt waarschijnlijk een Flymo. Dat is een maaier met een luchtkussen, dus geen wielen. Dat is voor mij een bekend merk dar ik die in Loon op Zand ook had. Het terrein is hier erg hobbelig en de grond is bovendien drassig na al die regen. Je loopt dan het gevaar dat de maaier zich steeds weer ingraaft en dan blijft er weinig over van het grasveld. Daarna ben ik weer snel naar huis gereden. Ii ga vandaag nog even verder zoeken op Internet. Het weer is vanaf vandaag gelukkig flink verbeterd. Het is flink warmer geworden (20 graden!). Eindelijk!!!! Trudy gaat nu met de campingbeheerder overleggen om tegels te leggen voor een schuurtje. Dat zullen we snel nodig hebben want er komen steeds meer spullen richting de caravan.


Maandag 31 mei 2021. vandaag zijn we de camper wezen ophalen en hebben deze naar onze garage gebracht voor het onderhoud van morgen. Trudy ging met onze C3 ook naar de zelfde garage voor een APK. De weg naar de garage gaf wat problemen, daar het kruispunt in Krimpen geheel gerestaureerd wordt. We konden daar niet de goede weg kiezen en moesten door rijden over de Algerabrug  richting Rotterdam  We moesten daardoor wel een flink stuk door rijden tot de volgende rotonde en daarna weer terug naar Krimpen op de ander weghelft. Op de rotonde raakte ik Trudy met de C3 kwijt . Ik reed weer door richting Algerabrug en nam daarna de eerste afslag, wetende dat ik op de naderende kruising de afslag niet kon nemen. Ik kwam toen in een woonwijk terecht met smalle straten en zag wel dat dit niet de juiste route was. Toen was het proberen om terug op de provinciale weg te komen. Met enige moeite lukte het door aan een van de plaatselijke bewoners de richting te vragen. Toen ik eindelijk weer op de provinciale weg kwam, nam ik de volgende afslag en kwam zo waar op onze bekende weg terecht. Toen was het leed geleden en arriveerde ik snel bij de garage. Daar stond Trudy al te wachten, want die had wel de juiste afslag gekozen. Ik kreeg een bijna nieuwe C4 als leenauto mee  voor de terugweg.  De auto was een benzine auto en reed voortreffelijk. Onze Geuzenstraat was vandaag nog steeds deels versperd door wegwerkzaamheden. Bij het inrijden stond een groot bord in de weg en had ik aan de rechter kant net genoeg ruimte om door te rijden. Aan de andere eind van straat was ook een blokkade, dus ik moest er voorzichtig door heen. Ik lette erg goed op het bord en daardoor zag ik het paaltje niet aan de rechter kant. Toen was het “bons” en stond ik stil. De schade was enorm. De hele rechter voorkant was ingedrukt, inclusief het rechter voorlicht. Bijna alles van een moderne auto is tegenwoordig van plastic…..  Gelukkig kon ik nog met de auto rijden. Nee, het was vandaag voor mij geen gelukkige dag. Ik heb na thuiskomst onze garage direct ingelicht over de schade.


Dinsdag, 1 juni 2021. In de loop  van de middag kregen we bericht dat de camper gereed stond om opgehaald te worden. Na enige tijd kregen we bericht dat ook de C3 klaar stond. Daarop vertrokken we snel richting de garage. De auto bleek prima te rijden. We wisten nu hoe we moesten rijen om het kruispunt in Krimpen te vermijden. We waren nu snel via de Lekdijk bij onze garage. Als eerst werden de sleutels ingeleverd en de facturen door gesproken van het onderhoud. We besloten thuis de facturen te betalen via het Internet. Daarna moest het schadeformulier worden ingevuld.

Wat de kosten worden weten we nog niet, maar die zullen wel flink zijn.

Daarna reden we de camper en de C3 weer naar de stalling in Stolwijk, waarna we we weer snel naar huis reden met de C3.

De klus zat er weer op. Het waren enerverende dagen, dat wel!


Zaterdag, 12 juni 2021. Vandaag is het weer prachtig weer. Wel was het  in de morgen wat mistig, maar tegen de middag werd het weer stralen weer.

Afgelopen periode was de gekregen grasmaaimachine doorgebrand. Ik was net het laatste stuk aan het maaien toen er grote rookwolken uit de motor kwamen en dat was het einde van de maaimachine. Achteraf bleken we de lichtste uitvoering van het merk Flymo te hebben. Die was uiteindelijk niet bestand tegen het veelal hoge gras hier. Ik heb toen direct een zoektocht gestart op Internet en heb uiteindelijk nu een wat zwaardere machine gekocht op Internet.  En dat betekende dan ook dat hij een stuk duurder was. Een paar dagen later werd die al door Post.nl bezorgd. Dat systeem werkt gelukkig goed. Het was een erg grote doos. Met moeite heb ik die doos in de auto gekregen, samen met een steekkarretje, en in de loop van de middag heb ik die meteen naar de caravan gebracht.  De puzzel om de machine in elkaar te zetten viel deze keer mee. Er zat deze keer een goede handleiding bij. Nadat alles in elkaar zat, heb ik nog een test uitgevoerd en alles werkte gelukkig zoals beloofd.  Dus, we kunnen weer aan de slag met gras maaien.

Afgelopen woensdag werd zoals afgesproken door de huurder mijn camper opgehaald. Afgelopen zaterdag was de camper al van buiten gewassen door de stalling en dinsdag was de binnenkant schoon gemaakt door Marco. Ik heb direct met Marco afgesproken om dit na elke verhuurperiode voortaan te gaan doen.

Minder was dat de TV-ontvanger  van de camper het niet wilde doen. Ook met hulp van Canaldigitaal lukte het niet. Ide schotel werkte normaal, maar ik kreeg geen beeld. Ik ben er 3 dagdelen mee bezig geweest. Ik heb nog geprobeerd met hulp van Canaldigitaal een software update te doen maar ook dat mislukte.

Helaas liet mijn technische man voor de schotel hier in Gouda het afweten door niet te reageren op mijn noodkreet via Whatsapp en telefoon. Ik heb daardoor de huurders met een defecte schotel op pad moeten sturen, grrrr. Niet leuk in een tijd waarin het EK-voetbal speelt.

Vandaag heb ik op de markt in Gouda plantjes gekocht voor de plantenbakken op onze patio. Bij de caravan hebben we van de week ook potten met plantjes gevuld. Het begint er daar intussen erg gezellig uit te zien

Bovendien heeft Trudy een eenvoudige leuke lounchset gekocht voor buiten op het terras. Nu nog wachten op een schuurtje en de montage van een schotelantenne. Dan kunnen we weer verder.

Dat was het voor deze periode.

2021periode voorjaar01 2021periode voorjaar01